arbeidsconflict Limburg
bemiddelaar Limburg

Los uw scheiding of arbeidsconflict buiten de rechtszaal op

Juridische geschillen zijn vaak dure, slepende zaken die niet altijd in uw voordeel eindigen. Als de rechter uitspraak doet, dan moet u zich bij die beslissing neerleggen. Gaat u liever het gesprek aan en werkt u met de andere partij toe naar een oplossing die voor beiden bevredigend is? Maak dan een afspraak met Mediator Ton Verbrugge.

scheidingsmediator Limburg

Scheidingsmediation

Mensen veranderen. Ook al bent u jarenlang samen met uw partner, het kan gebeuren dat u uit elkaar groeit. Gesprekken verlopen moeizaam en de problemen lijken niet meer te overbruggen.

De mediator begeleidt u bij het maken van afspraken over de kinderen, financiën en gezamenlijke bezittingen. Het prettige is dat u bij scheiding via de mediator niet naar de rechtbank hoeft. De mediator zorgt dat het scheidingsconvenant/ouderschapsplan en het verzoek tot echtscheiding/beëindiging partnerschap bij de rechtbank komt.

Ouderschapsplan
Ton besteedt aandacht aan de emoties en de relatie tussen partijen. Ook wordt er uitvoerig stilgestaan bij de kinderen. De partners scheiden dan wel, maar zij blijven ouders van hun kinderen. De kinderen moeten zo weinig mogelijk last hebben van de scheiding van hun ouders. Samen met de ouders stelt Ton een ouderschapsplan op.

Financiën
De financiële en materiële zaken worden zeker niet uit het oog verloren. De woning heeft vaak een hypotheek. Kan die door een van de partners worden overgenomen? Moet het huis worden verkocht? Dat zijn ingrijpende beslissingen die doordacht genomen moeten worden.

Voor de kinder- en partneralimentatie moet er maatwerk worden geleverd, waarbij partijen nauw worden betrokken. Als richtlijn voor de alimentatie zijn er normen, die rechters en mediators gebruiken. 

Arbeidsmediation

Wrijvingen tussen een werkgever en werknemer leiden vaak tot ziekteverzuim en een vervelende sfeer op de werkvloer. Het kost u als werkgever geld als uw werknemer niet kan werken, en als werknemer is het frustrerend om niet naar het werk te kunnen. Om het probleem zo snel mogelijk op te lossen, is het verstandig samen in gesprek te gaan met een mediator. Daarbij maakt u afspraken over het voortzetten van het dienstverband of over de beëindiging daarvan.

Ton Verbrugge werkt al jarenlang als mediator bij zakelijke conflicten. Hij houdt daarbij niet alleen de belangen van beide partijen in het oog, maar ook wettelijke regelgeving, financiële en fiscale belangen. Ton richt zicht op heel Limburg en Oost-Brabant.

Kosten en afspraken

Werkwijze mediation

Er gaat veel gevoelige informatie over tafel. Over wat tijdens de mediation wordt besproken hebben partijen en de mediator een verplichting tot geheimhouding. Zo wordt uw privacy gewaarborgd. Ton werkt volgens het Reglement en Gedragsregels van de MfN.

Onpartijdigheid en zorgvuldigheid zijn erg belangrijk. Partijen zijn gelijkwaardig en krijgen evenveel aandacht. 

Telefonisch kunnen vele vragen worden beantwoord. En afspraken kunnen op korte termijn worden gemaakt. In de eerste bijeenkomst bekijken partijen of ze met Ton verder willen.


Ton is flexibel en makkelijk benaderbaar. Hij is resultaatgericht. Vrijwel al zijn mediations zijn dan ook geslaagd; beide partijen tekenen het scheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst en staan achter de oplossing.

Tijdens de mediation worden steeds concrete stappen gezet. Dat legt Ton vast in voortgangsemails. Het aantal bijeenkomsten en de duur ervan wordt zo kort mogelijk gehouden.

Derden
De mediation speelt zich in principe af tussen partijen en de mediator. Als partijen adviseurs bij de mediation willen betrekken, kunnen daar afspraken over worden gemaakt.

Soms werkt Ton samen met een co-mediator. Dat gebeurt uiteraard alleen met toestemming van partijen. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Afspraken op locatie
Ton woont in Urmond. Daarom zijn alle plaatsen in Limburg goed bereikbaar. 

Afspraken vinden bij u thuis plaats of op een locatie bij u in de buurt.

 

Kosten
Bij scheidingen geldt er een uurtarief, exclusief btw van € 145 voor beide partijen gezamenlijk. Over eventuele andere kosten worden afspraken gemaakt. 

Afhankelijk van het inkomen is rechtsbijstand mogelijk via de Raad voor Rechtsbijstand. Komt u voor deze kosteloze rechtsbijstand (ook wel toevoeging genaamd) in aanmerking, dan betaalt u alleen een eigen bijdrage en griffiekosten. De mediator vraagt voor u de rechtsbijstand aan.

Het is ook mogelijke een vaste prijsafspraak te maken. Vraag een offerte via het contactformulier (zie Contact) of bel: 06-32190870

Bij arbeidsmediations betaalt vrijwel altijd de werkgever alle kosten. 

 

Bel voor info: 06-32190870